Novinky u Michelin na sezonu 2024
Novinky u Michelin na sezonu 2024

Novinky u Michelin na sezonu 2024

24.06.2024

Známý francouzský výrobce plášťů má ve své nabídce pro rok 2024 několik novinek. Nové směsi plášťů pro enduro a sjezd, úplně nové pláště pro e-bike enduro nebo nové pláště pro silniční cyklistiku. Více informací najdete v tomhle článku.

Nové endurové pláště řady Racing Line: Divočejší než kdy předtím!

Na základně zkušeností, které nasbírali na tratích světových pohárů ve sjezdu, enduru nebo XC, a taky díky zkušenostem profesionálních závodníků, Michelin upravil své pláště právě pro tyto populární disciplíny. 

Nově v nabídce najdete dva druhy vzorku, které jsou designovány s maximálním důrazem na výkonnost v různých terénech, do kterých se enduristi pouští. MICHELIN WILD ENDURO MS (Mixed Soft) exceluje na měkkém povrchu, kdežto MICHELIN WILD ENDURO MH (Mixed Hard) je špičkový na tvrdých površích. Obě tyto gumy můžete vozit jak na předním, tak i zadním kole. Ale Michelin nezapomněl ani na ty, kteří rádi vozí specifickou zadní gumu pro maximální efektivitu výkonu. Redesignem prošel i zadní MICHELIN WILD ENDURO REAR Race Line

Všechny pláště z řady WILD ENDURO Racing Line jsou k dostání buď s (pro Michelin) typickým modro žlutým logem nebo více "stealth" variantou v tmavě šedém provedení. Na své si přijdou majitelé 29" kol i 27.5" kol - pláště jsou v dostání v obou průměrech.

MICHELIN E-WILD Racing Line: První plášť od Michelinu speciálně pro E-MTB

Druhá generace pláště vytvořena s jediným cílem - aby zářila na jakémkoliv povrchu. MICHELIN E-WILD Racing Line je doslova našlapaný technologiemi, včetně speciální dvou vrstvého dual-caisingu s tloušťkou 55 TPI. Díky tomu je guma skvěle čitelná a stabilní v zatáčkách nebo na dopadech skoků. A to na jakémkoliv terénu. 

Vzorek pláště je dále vyztužen dvojitě tkanými nylonovými pásky, které snižuji riziko defektu nebo procvaknutí pláště. Bočnice pláště jsou vyztuženy ze stejného důvodu pro maximální celkovou ochranu pláště. 

Vzorek samotný je designován pro maximální grip, dokonce i v chladném počasí (od 3°C do 10°C). Tuto funkci zaručuje poslední generace směsi Magi-X, která je použita ve vzorku pláště. 

Vzorek pláště MICHELIN E-WILD REAR v šířce 2.60" nabízí asymetrické uspořádání figur pláště, které lépe přenášejí výkon při prudkých, technických stoupáních. 

Profil pláště MICHELIN E-WILD FRONT je inspirování endurovou variantou WILD ENDURO MS. Jezdci umožňuje maximalizovat jejich potenciál díky bezkonkurenčnímu gripu a skvělé funkci během brždění a zatáčení. Přední plášť je dostupný v rozměr 29x2.40" a 2.60", zadní je dostupný v rozměrech 29x2.60" a 27.5"x2.60". 

DH segment

Na základě úspěchů, které na těchto pláštích zajely sponzorované týmy ve světovém poháru, se Michelin rozhodl, že se pustí do redesignu DH gum a dá jim svěží vzhled. Aby splnily všechny požadavky top jezdců, kterých je v této technické disciplíně celá řada, generace 2.0 sjezdových plášťů MICHELIN DH Racing Line nabízí dvě varianty gum: MICHELIN DH16 a MICHELIN DH22.

MICHELIN DH16 je vymyšlený pro tvrdý a kombinovaný povrch. Specifický design bočních figur pláště poskytuje dodatečný grip a sebevědomí při zatáčení. Na míru dělaný vzorek je nejkompaktnější z nabídky a nabízí více gumy, která se dotýká tratě. Což znamená skvělý grip a ještě lepší rozložení váhy a delší životnost. MICHELIN DH16 je nejrychlejší plášť v nabídce DH Racing Line. 

Ve srovnání s předchozí generací, MICHELIN DH22 se posunul mnohem dále a nabízí skvělý výkon pro měkké a středně tvrdé povrchy. Figury pláště byly sníženy, byla minimalizována jejich flexe a jezdci tak můžou těžit více z lepší efektivity záběru, když se znovu rozjíždění a lepší stability na tvrdších površích. A navíc, boční figury pláště jsou více zakulaceny, snižují valivý odpor a zvyšují grip při zatáčení.

Rozšířená nabídka silničních plášťů - Lithion 4 a Power Protection TLR

Na základě zpětné vazby zákazníků na populárního předchůdce vznikl Lithion 4. Plášť, který je určen k tomu, aby pokryl požadavky všech silničářů. Díky novým technologiím a větší šířce je MICHELIN LITHION 4 určený pro ještě větší záběr cyklistických aktivit, než kdy dříve. 

Nový MICHELIN POWER PROTECTION TLR se zcela přepracovanou, pružnou konstrukcí a hustotou pláště o 120TPI nabízí vysokou ochranu v celém obvodu pláště. Navíc přidejme zvýšenou ochranu proti defektům (i na nízkých tlacích), zlepšenou ochranu bočnic a lepší tire pressure management pláště. Všechny tyto vlastnosti a kvality pláště oceníte především během jízdy v náročných podmínkách, na rozbitých cestách nebo v mokrých dnech.

Najbližší predajcovia Michelin

Podobné články

Alan Hatherly mistrem světa v XCO na Scalpelu

Alan Hatherly, člen Cannondale Factory Racing, získal historické vítězství. Na Mistrovství světa v Cross-country 2024 v Andoře tento Jihoafričan vyhrál za řídítky nového Scalpelu. 

Fizik Tempo Beat: Styl a výkon v jednom balení

Styl, výkon a komfort v jednom balení – to jsou cyklistické boty Fizik Tempo Beat. S jejich originálním designem a univerzálností posunete své cyklistické zážitky na novou úroveň. Objevte, proč si je zamilujete i vy!

13 převodů od SRAM je tady - nový RED XPLR

Čekání je u konce. SRAM do gravelového segmentu přináší dlouho očekávaný 13 rychlostní RED XPLR. Co dalšího tento nový systém pohonu svému uživateli přináší? Dočtete se ve článku.

Nová gravelová kola Zipp 303 XPLR

Americký koncern SRAM představuje nová gravelová kola s názvem 303 XPLR. V čem jsou výjimečná a proč byste je měli chtít na svém gravel biku se dozvíte ve článku.

Peaty's Monarch - gripy pro ty nejnáročnější jezdce

Gripy Peaty's Monarch jsou výsledkem desítek let zkušeností se závoděním a 18 měsíců trvajícího procesu vývoje designu gripu.

Nový Flight Attendant pro enduro je tady!

Nekonečnou touhu pro inovace v RockShox pohání pouze jeden jediný cíl: Aby vám umožnili rozvinout váš jezdecký potenciál naplno! Nový Flight Attendant pro enduro ridery je tady a je lepší než kdykoliv předtím!